japonca kursu  

Dango YAPILIŞI

Merhaba arkadaşlar bugün size dongonun nasıl yapıldığını göstericem.Bildiğiniz gibi dongoyu animelerde de görüyoruz. :D Yapılması biraz karışık ama adımları doğru takip ederseniz yapabilirsiniz. :D

MALZEMELER
200gr(yada bir paket) pirinç unu
200gr(yada bir su bardağı) su
İsteğe göre toz şeker yada pudra şekeri (aslında yok yani zorunlu değil. azcık koyarsan tat verir. :D)

YAPILIŞI
Pirinç unuyla ısıtılmış ama kaynatılmamış(60derece civarı) suyu karıştır ve yoğur. Ardından bir tencereye kaynamış su koy, üzerine tas kapat, onun üzrine bir tane tabak koy, onun üzrine kağıt havlu ser ( biraz karışık olduğunu söylemiştim. :D ) Burdaki amaç hamurun suya değmesini engellemek. Hamuru küçük küçük kopar ve düzeneğin üzerine ser. En son kapaktan su damlamasının engellemk için bir kağıt havlu katı daha ser. 25 dk suyu kaynat. Sonra hamurları düzenekten al ve tekrar bir araya getir. Silindir şeklinde aç ve ne kadar büyük istiyorsan ona göre kes, yuvarla.

 

ÜZERİ İÇİN

Çikolata sosuna bandırarak yiyebilisinzi veya da pekmezi üzerine döke bilirsiniz (bence pekmez dökün. :D )

Anlamadığınız yer varsa videodan bakabilirsinz.

İTADAKİMASU  :D

BENZER YAZILAR

20 responses on "Dango YAPILIŞI"

  1. Selen GÜNEŞ’in profil fotoğrafı

    Lütfen hemen cevap verin. Çok acil…
    Şimdi ben bunu bu gün yapacağım bu kaç gün dayanır ve nerede saklamalıyım. Iki gün sonra okula götüreceğim ve buzdolabına falan koymama gerek var mı?

  2. Hollowbody’in profil fotoğrafı

    Japonlarin tatli yani dessert anlayisi ile bizim ki arasin da ciddi farklar var. Avrupa menseyli tatlilari bi kenara birakirsak geleneksel Japon tatlilari bizim baklavamiz ya da kadayifimiz falan gibi agir degildir.
    Bu yuzden Dango bizim anladigimiz anlam da bir tatli degil, cogu insan renkli goruntusune aldanarak hayalin de cok farkli bir lezzet canladiriyor sanirim, aksine tuzlu bir tadi vardir bile diyebiliriz ve genel de yesil cay ile birlikte yenir. Ayrica tatlandirmak icin mutlaka birseyler eklemek gerekiyor uzerine tatli kirmizi fasulye ezmesi ya da tatli surup falan gibi. Bu zamana kadar denedigim tek (bana hitap edecek kadar tatli olan) tatli Dango uzerine Kinako (powder yani pudra seker gibi toz olarak) eklenmis olandi ve gercekten cok lezzetli idi.

  3. gdeniz’in profil fotoğrafı

    değişik.. merak ettim deniyeceğim :)

  4. Cıyak Kedi’in profil fotoğrafı

    Tabii farklılıklar olabilir ama gerçekten çok pis bişey oldu,denemek isteyenlerin hevesi kırılmasın belki de benim beceriksizliğim :( Sonsuz bi efor sarf ediyorsun,çiğne çiğne yutacak kıvama gelmiyor.Soya sosuyla yaptığım sosa batırdığım an gerçekten çok kötü hissettim içimden bir ses sürekli künefe diye çığlık atarken,bu tadı unutturacak başka lezzet olamaz diye içimdeki sesi onayladım.Yine de yapmak isteyen kardeşlere kolay gelsin :)

  5. mio-chan(チャン)’in profil fotoğrafı

    mutfak konusunda becerikliyim ama bu biraz karışık :P bi ara denicem ama başarılı olurmu bilemem :D tarif için teşekkürler…

  6. Cıyak Kedi’in profil fotoğrafı

    Yemeğimiz ramen tatlımız dango çok keyifli :)

  7. Videonun sonu çok güzeldi :D :D

  8. Mükemmelsin :D Hep yemek istedim şundan bir de böyle renkli renkli oluyor ya insanın canı daha da çekiyor :D Hemen deneyeceğim :D

  9. Tiyes (ペイン)’in profil fotoğrafı

    RSGY istiyodu :D haber veremde gelsin :D
    =arigatou=

  10. Yunus Emre’in profil fotoğrafı

    Ya bunun tadı nasıl (tatlı veya bilmemne gibi vs) daha öncede araştırmıştım bunu da annem ikna olmadı haşlama hamur yenir mi diye tutturdu :D Farklı yapılış yöntemleri var dı sanırsam Burda buharda pişiyo galiba :D

  11. mesela keşke önce şey yazsaydın işte dango , şekerli tuzlu yada neyse artık bilmemnenin üstüne bilmemne konarak yenilen bir yimektir. tanıtaydın önce iyi olurdu gerçi video var isteyen bakar da

Bir mesaj bırak